Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: újabb győzelmet ünnepelhetett az Atlético Madrid – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 27. fordulójában az Atlético Madrid a Betis otthonába látogatott. Hiába játszottak jól a sevillaiak, nem tudták tartani magukat a végéig, ahol végül a madridiak örülhettek. Joao Felix dupláig jutott. 

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Már nagyon korán, a 2. percben vezetést szerzett az Atlético Madrid, amikor Correa passzolta a labdát Joao Felix  felé a tizenhatoson belülre, a portugál pedig a bal alsó sarokba lőtte a játékszert. Azt azonban nem lehet mondani, hogy ezt követően rákapcsoltak volna a madridiak, hogy szerezzenek egy újabb gólt, sőt, inkább védekezésre rendezkedtek be. A csapatok viszont három cserét is kénytelenek voltak elvégezni, először a Betis oldalán Guardado sérült meg, akinek Tello jött a helyére, majd az Atlético Madridnál kettőt is kellett változtatni: először Vrsaljkót kellett lehozni a pályáról, majd Correa is megsérült, a helyükre Carrasco és Griezmann jött a pályára. A játékrész végére fel is jött a Betis, és a 39. percben akár egyenlíthetett is volna, de Akouokou a kipattanót csak a kapu fölé tudta lőni. A 44. percben Bartra fejese kerülte el épphogy a kapu jobb oldalát, majd a 48. percben Iglesias bólintását fogta Oblak. Végül a hosszabbítás 5. percében mégiscsak kiegyenlítettek a hazaiak: Tello lőtt kapásból a tizenhatosról, a labda pedig gyönyörűen vágódott a kapu bal oldalába.

A második félidő is egy nagy Betis helyzettel kezdődött, amikor Tellónak volt helye és ideje átvenni a labdát, amit laposan a kapu közepe felé lőtt, de Oblak hatalmas bravúrral hárított. Az 50. percben Joaquin próbálta meg egyből a kapuba tekerni a szögletet, de a kapus résen volt és a vonalon elcsípte a labdát. Az 55. percben az Atléticónak volt nagy ziccere, amikor Felipe a bal kapufát találta el, míg a kipattanót Gimenez próbálta a kapuba fejelni, de Bravo védett. A 61. percben viszont már sikerült megszereznie a madridiaknak a vezetést: Llorente passzolt a kapu előtt Joao Felix elé, aki közelről lőtt a hálóba. A 79. percben Fekir jöhetett jó helyről egy szabadrúgással, amit jól is lőtt el, ám Oblak védeni tudott. Ennek ellenére a 80. percben mégis az Atlético szerezte meg a harmadik, és egyben győztes gólját: Griezmann passzolt oda Lemar lábai elé, aki a tizenhatoson belülről a hálóba lőtt. A Betis ezzel már tényleg nem tudott mit kezdeni, és így végül a madridiak zsebelték be a három pontot.

Betis – Atlético Madrid 1-3 (1-1)
Helyszín: Estadio Benito Villamarín (Sevilla) Vezette: Guillermo Cuadra Fernández
Gólszerzők: Tello (45+5.) ill. Joao Felix (2. 61.), Lemar (80.)
Sárga lap: Iglesias (23.), Akouokou (40.), Bartra (50.), Tello (71.), Ruibal (87.) ill. Simeone (27.), Herrera (34.), Carrasco (64.), Llorente (87.)
Kiállítás: – ill. –

Betis: Bravo, Guardado (Tello, 11.), Ruiz, Bartra, Sabaly, Carvalho, Akouokou (Rodriguez, 58.), Ruibal, Fekir, Joaquin (Juanmi, 66.), Iglesias (Willian José, 66.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Atlético Madrid: Oblak, Vrsaljko (Carrasco, 21.), Gimenez, Felipe, Mandava, Lodi (Lemar, 46.), Llorente, Herrera, De Paul (Serrano, 83.), Correa (Griezmann, 27.), Joao Felix (Suarez, 83.). Vezetőedző: Diego Simeone

A forduló menetrendje:

Péntek:
Alaves – Sevilla 0-0

Szombat:
Osasuna – Villarreal 1-0
Espanyol – Getafe 2-0
Valencia – Granada 3-1
Real Madrid – Real Sociedad 4-1

Vasárnap:
Cadiz – Rayo Vallecano 2-0
Elche – Barcelona 1-2
Celta Vigo – Mallorca 4-3
Betis – Atletico Madrid 1-3

Hétfő:
21:00: Athletic Bilbao – Levante (tv: Spíler2)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: