Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb név a Manchester United kispadjára – sajtóhír

A szigetországi sajtóban továbbra is javában zajlanak a találgatások, hogy vajon ki lesz a Manchester United együttesének következő főállású menedzsere…

A napokban arról számoltunk be, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv szerint az idény végéig megbízott menedzserként kinevezett Ralf Rangnick helyett a következő szezontól Mauricio Pochettino vagy Erik ten Hag veheti át a Manchester United csapatának irányítását.

Ehhez képest a Mirror aktuális beszámolói szerint a jelenleg a Southampton csapatát gardírozó Ralph Hasenhüttl ugyancsak potenciális jelölt lehet a posztra. Valószínűleg a “szentek” osztrák menedzsere egyfajta harmadik számú opció lehet a “vörös ördögöknél”, ha az előbbi két szakemberrel nem tudnak megállapodni.

Az 54 éves grazi tréner több mint három éve dolgozik a Premier League-ben, a Soton ugyanis 2018 decemberében nevezte ki a kispadjára. Hasenhüttl irányításával a csapat ugyan nem ért el jelentős sikereket, de évről évre megbízható tagjai a középmezőnynek, és időről időre az angol topcsapatok boldogulását is képesek megnehezíteni. Minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt bő három év alatt Hasenhüttl 146 mérkőzésen vezette csapatát, amely 54 győzelmet regisztrált.

A legújabb jelölt mostani megbízatása előtt éveken át Németországban dolgozott, s edzette az alacsonyabb osztályú Unterhaching, Aalen és Ingolstadt csapatait, míg 2016 és 2018 között az RB Leipzig vezetőedzője volt.