Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arteta: “Saka kihagyott büntetője az Eb-döntőn csak jót tett a karrierjének”

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta úgy gondolja, hogy Bukayo Saka kihagyott tizenegyese az Európa-bajnokság döntőjében csak jót tett a középpályás karrierjének. 

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Bukayo Saka volt az egyik fiatal angol játékos, aki kihagyta Olaszország ellen a büntetőt az Európa-bajnokság döntőjében tavaly júliusban, és ennek köszönhetően Anglia elbukta a trófeát.

Az Arsenal 20 éves saját nevelésű játékosa azóta csak erősödött klubjában, amit mi sem bizonyít jobban, mint a hétvégi, Watford elleni bajnoki mérkőzésen szerzett gólja és gólpassza, amivel hozzásegítette az Arsenalt ahhoz, hogy a legjobb négy közé kerüljön a tabellán.

Így gondolja ezt az Ágyúsok menedzsere, Mikel Arteta is, aki csak dicsérni tudta játékosát, majd elmondta, hogy az Eb-döntőben kihagyott büntetője csak jobbá tette a középpályást.

“Úgy gondolom, hogy Bukayo olyan tapasztalatot szerzett a nyáron, amiről sok játékos csak álmodik, és szerintem a kihagyott tizenegyese csak jót tett a karrierjének, mert a futball világa megmutatta, hogy mennyire szereti és mennyire tiszteli”

– nyilatkozta Arteta.

“Úgy gondolom, hogy ez nagy lökést adott neki, hogy ráébredjen, az emberek a nehéz pillanatokban támogatják őt, ahogy ezt a klubja és a csapattársai is teszik.”

Saka a szezonban eddig 8 gólt és 5 gólpasszt jegyzett az angol bajnokságban.