Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: negatív klubrekorddal készülhetnek a Real Madrid ellen!

A párizsiak Nice elleni hétvégi vereségével olyan történt a Paris Saint-Germain életében, amire Nasser Al-Khelaifi színre lépése óta még nem volt példa – Legutóbb is az 1986/87-es idényig (a Bordeaux ellen – a szerk.) kell visszanyúlni hasonlóig!

A Nice lett a Khelaifi-éra első csapata, amely egy szezonon belül három alkalommal is elmondhatta magáról, hogy megállította a párizsiak félelmetes támadósorát! Christophe Galtier csapata előbb decemberben játszott gól nélküli döntetlent a francia fővárosban nagynevű ellenfelével; majd az új évben a Francia-kupában nem kapott gólt 90 perc alatt a PSG-től, ráadásként büntetőkkel búcsúztatta is Lionel Messiéket a sorozattól.

A negatív klubrekord nem feltétlenül számít jó előjelnek a Real Madrid elleni, sorsdöntő szerdai Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágó előtt.
Mauricio Pochettino vezetőedző azért különösebb következtetéseket nem akart levonni a vereségből.

“Vannak olyan meccsek, amikor érezni lehet, hogy nem nyerhetsz, ez esetben próbálod elkerülni a vereséget. Talán ma mi is ezt tettük, túlságosan is bíztunk a döntetlenben. Úgy érzem kontrolláltuk a találkozót, egy ellentámadást viszont rosszul reagáltunk le a végén, így kikaptunk. Nem fogunk nagyszabású elemzésekbe kezdeni! Szerdán egy másik meccs vár ránk, egy más csapat ellen, egy egészen más sorozatban. Nem aggódom azt illetően, hogy a csapat készen áll a feladatra!” – fogalmazott a lefújást követően az argentin tréner.