Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Abramovics mégis eladhatja a Chelsea-t – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea csapatát hosszú ideje birtokló tulajdonos a klub eladása mellett döntött, azonban csütörtökön a brit kormány befagyasztotta Roman Abramovics vagyonát és felfüggesztette az eladási folyamatot…

(Photo by Waleed Zain/Anadolu Agency via Getty Images)

Az Egyesült Királyság kormánya pénteken úgy határozott, hogy Roman Abramovics mégis eladhatja a Chelsea egyesületét, amennyiben bizonyítani tudja, hogy ebből semmilyen anyagi hasznot sem szerezne. Az orosz tulajdonos korábban hivatalos közleményben jelezte, hogy a teljes összeget az ukrajnai károsultaknak ajánlaná fel.

A szabályozás kimondja, hogy a londoni futballklub egy speciális licenc alapján továbbra is működtethető, a korábban bejelentett eladási folyamatot azonban egyelőre felfüggesztették. A Chelsea-t továbbá arról is tájékoztatták, hogy jelenleg csak a bérlettulajdonosok látogathatják a csapat hazai meccseit, további jegyeladásra nincs lehetőség. Egyúttal nem engedélyezett a klub számára a bevételt jelentő termékek árusítása, mint ahogyan a játékosok igazolása, szerződések meghosszabbítása sem.

A Chelsea tulajdonjogait csaknem húsz éve birtokló Abramovics minden bizonnyal az orosz-ukrán konfliktus miatt dönt a klub eladása mellett, mivel az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.