Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni: “Ha így döntöttek, hogy játszani kell, akkor játszunk…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a FIFA a múlt hónapban döntést hozott a tavaly szeptemberben félbeszakadt Brazília-Argentína világbajnoki selejtezővel kapcsolatban…

 

A FIFA döntése értelmében a brazil-argentin találkozót le kell játszani, és az argentinok jogosulatlanul, a hatóságot megtévesztő négy játékosát két-két FIFA-mérkőzéstől eltiltották, emellett mindkét érintett válogatott szövetségét pénzbüntetéssel sújtották. Természetesen az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni nem értett egyet az ítélettel:

“Nem értek egyet a FIFA döntésével, erősen túlzónak értem a játékosok eltiltását, akiket szerettem volna minél többet játszatni a világbajnokság előtt. Az AFA fellebbezett az ítélet ellen, meglátjuk mire megyünk. Furcsa lesz a selejtező sorozat befejezése után lejátszani ezt a mérkőzést Brazília ellen, de ha így döntöttek, akkor megtesszük. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy az argentinoknak és a braziloknak sincs kedvük hozzá.”

Mint ismeretes, a 2021. szeptember 5-én megrendezni próbál világbajnoki selejtező az azóta már a vb-re egyaránt kijutó Brazília és Argentína mérkőzése érthetetlen módon a 8. percben félbeszakadt. A brazil egészségügyi minisztérium négy argentin játékosnál azonnali karantént rendelt el, mert két héten belül jártak Angliában, ezzel megszegték a karanténkötelezettséget, a játékosokat pedig meccs közben szó szerint a pályáról rángatták le és kényszerítették az ország elhagyására.

Az érintett játékosok az egyaránt az Aston Villában szereplő Emiliano Martínez és Emiliano Buendía mellett Cristian Romero és Giovani Lo Celso a Tottenham csapatából (utóbbi azóta már a Villarreal játékosa).