Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Pedri nyilatkozott a saját hőseiről

Az FC Barcelona hivatalos csatornájának nyilatkozott a minap a gárda egyik legnagyobb értéke, Pedri. A spanyol válogatott középpályás érzelmes interjúban mesélt hőseiről és kedvenceiről, akik nagyban meghatározták nemcsak eddigi rövid pályafutását, de még az életére is hatással voltak.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Pedri még 2019-ben érkezett a Las Palmas-tól, és tizenkilenc évesen kirobbanthatatlan ikonnak számít már most is a csapatból. A Barca látványosan úgy kalkulál, hogy a középpálya még hosszú évekig a tízszeres válogatott játékos köré fog épülni.

A Tenerifén született tehetség saját elmondása szerint Andrés Iniesta volt a kedvence:

„Ő a hősöm, ahogy már sokszor mondtam. Ő az, akit a legjobban csodáltam. Sok videóját megnéztem, és megtanultam tőle egy rakás dolgot.”.

Természetesen az edzőitől is sokat tanult:

„Mindenki sokat tanított nekem, Pepe Meltől, aki lehetőséget adott nekem, Xaviig, aki most sok önbizalmat ad nekem, és segít, mert az én posztomon játszott, és ez referenciapont számomra.”.

Pedri részletekbe is belement a Xavihoz fűződő kapcsolatáról:

„Ezek az első hónapok fantasztikusak voltak, szerintem ő is úgy látja a futballt, mint mi. Tetszik ez a kombináció, de úgy gondolom, hogy minden játékosnak össze kell kovácsolnia a karrierjét, úgy kell fogadnia, ahogy jön, és olyannak kell lennie, amilyennek lennie kell.”.

Az ifjú karmester még a visszatérő Dani Alves-t is megünnepelte:

„Dani rengeteg tapasztalatot hoz nekünk, és úgy gondolom, hogy rendkívül fontos lesz a pályán és azon kívül is. Jó a kapcsolatunk, és mindkettőnknek van Kanári-szigeteki kapcsolódása, hiszen a felesége onnan származik. Van egy fotóm is arról, mikor gyerekkoromban aláírt nekem egy mezt, és a minap meg is mutattam neki. Segít, tanácsokat ad.”

– nosztalgiázott, a Barca tizenhatosa.