Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dél-Koreában folytatja a magyar támadó – HIVATALOS

A dél-koreai bajnokság listavezetőjének színeiben folytatja pályafutását a magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) vitézkedő Zalaegerszeg csapatának gólgyárosa…

 

A Zalaegerszeg csapata hivatalos oldalán keresztül jelentett be, hogy a csapat gólerős támadója, Koszta Márk a továbbiakban a dél-koreai bajnokságot vezető Ulsan Hyundai együttesében folytatja pályafutását.

A 25 éves támadó 2020 nyarán az Újpesttől igazolt a kék-fehérekhez, akik színeiben az elmúlt bő másfél évben 25 gólt szerzett, abból 19-et a magyar bajnokságban.

“Hirtelen érkezett az ajánlat Koszta Márkért és figyelembe kellett vennünk, hogy ez egy nagy lehetőség számára, így nem szerettünk volna a sikereinek az útjába állni. A klub filozófiája, hogy segítse a játékosokat a karrierjük építésében, ahogy ez Márk esetében is történt. Sok sikert kívánunk neki!” – nyilatkozta a klub honlapjának a ZTE elnöke, Végh Gábor.

“Gyorsan jött ez a lehetőség. Tudom, hogy van még pár meccs a bajnokságból és sajnálom, hogy nem tudom befejezni a társakkal a szezont, de ez nagy lehetőség a pályafutásomban. A szombati mérkőzés után érkezett az ajánlat és hálás vagyok a klubnak, hogy elengedett. Nagyon jól éreztem magam Zalaegerszegen, újra tudtam indítani a karrieremet és sikerült jó teljesítményt nyújtanom, főként Waltner Róbert kezei alatt, aki mindvégig bízott bennem. A szurkolók mindig a csapat mellett voltak, még ha nem ment nekünk, akkor is biztattak, így nyugodtan mondhatom, hogy szívembe zárom Zalaegerszeget” – búcsúzott csapatától a távozó labdarúgó.

Az Ulsan csapata korábban kétszer nyerte meg a dél-koreai bajnokságot, míg 2012-ben és 2020-ban a kontinens legjobbjának járó elismerést, az Ázsiai Bajnokok Ligája győztesének járó serleget hódította el.