Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid kinézte a Chelsea menedzserét – sajtóhír

Ugyan a Barcelonától elszenvedett 4-0-s vereség után még arról szólt a fáma, hogy nincs edzőkérdés a Real Madrid csapatánál, a spanyol sajtó szerint mégis sor kerülhet nyáron a váltásra a kispadon…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Sport információi szerint a Real Madrid vezetősége nyitott arra, hogy a bajba jutott Chelsea csapatának menedzserét, Thomas Tuchelt nevezze ki a vezetőedzői posztra abban az esetben, ha az idény végeztével úgy döntenek, hogy nem folytatják a közös munkát Carlo Ancelottival.

A 62 éves olasz szakember múlt nyár óta irányítja ismét a madridi együttest, amely kezei alatt még a mostani, Barcelona elleni súlyos vereség ellenére is kilenc pont előnnyel vezeti a spanyol bajnokság (La Liga) aktuális kiírását, és a Paris Saint-Germain kiejtésével bejutott a nyolc közé a Bajnokok Ligájában is. A korábban többek közt a Juventus, az AC Milan és a Chelsea csapatait is irányító tréner 2013 és 2015 között már volt a Real mestere, ráadásul 2014-ben BL-t, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a csapattal.

Tuchel az elmúlt idény végén megnyerte a Bajnokok Ligáját a londoni “kékek” mestereként, továbbá elhódították az Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot, miközben 2021-ben döntőt játszottak az FA-kupában, 2022-ben pedig az Angol Ligakupában. A Chelsea nehéz anyagi helyzete miatt a szigetországi sajtó szerint a menedzser posztja is komoly veszélybe került, és a hírek szerint több klub is szívesen látná őt.