Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: érik a bajnoki cím, magabiztosan nyert a Real! – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság szombat esti mérkőzésén az éllovas Real Madrid hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Getafe ellen. A Királyi Gárda részéről Casemiro, illetve Lucas Vázquez volt eredményes, ám a meccs legszebb megmozdulása Vinícius Júnior nevéhez fűződik.

 (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A hétközben a Bajnokok Ligájában óriási győzelmet arató Real ezúttal is dominált, már az első játékrészben lefocizta ellenfelét – amelynek a mérkőzés egészében 0 kaput eltaláló lövése volt. A hazaiaknak azonban így sem ment könnyen a gólszerzés, egészen a 38. percig kellett várni: ekkor Vinícius Júnior tette pazar módon, külsővel középre a labdát, amelyre Casemiro remek ütemben érkezett és vezetéshez juttatta Carlo Ancelotti csapatát. A szünetre maradt az egygólos különbség.

A vendégek a fordulást követően sem tudtak igazán mit kezdeni a királyiak szervezett védelmével és középpályájával. Thibaut Courtois kapuja egy pillanatra sem forgott veszélyben. A végeredményt az előre húzódó jobbhátvéd, Lucas Vázquez állította be a 68. percben egy nagyszerű befejezéssel.

A Real Madrid ezennel 12 pontos előnnyel vezeti a La Ligát a Sevillához képest, míg a két meccsel kevesebbet játszó Barcelonával szemben 15 egység a fővárosiak előnye.

Spanyolország, La Liga, 31. forduló
Real Madrid CF – Getafe CF 2–0 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu; Játékvezető: César Soto Grado
Gólszerzők: Casemiro (38.), Lucas Vázquez (68.)
Sárga lap: Casemiro (44.), Valverde (45.), ill. Olivera Miramontes (76.), Djene (79.)

Real Madrid: Courtois – Lucas Vázquez, Militao, Alaba (Nacho 86.), Marcelo – Valverde, Casemiro (Ceballos 75.), Camavinga – Rodrygo, Benzema (Bale 74.), Vinícius (Asensio 83.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Getafe: Soria – Suárez, Cuenca (Cabaco 82.), Djene, Mitrovic, Olivera Miramontes – Maksimovic (Yokuslu 86.), Villar (Florentino 74.), Alena (Rodriguez 46.) – Enes Ünal, Mayoral (Ramirez 46.). Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Sevilla 4–2 Granada

Szombat
Cádiz 1–2 Real Betis
Mallorca 1–0 Atlético Madrid
Villarreal 1–1 Athletic Club

Vasárnap
14:00 Osasuna – Alavés
16:15 Espanyol – Celta Vigo
18:30 Elche – Real Sociedad
21:00 Levante – Barcelona

Hétfő
21:00 Rayo Vallecano – Valencia

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: