Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi beajánlotta honfitársát a PSG-nek – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás csillaga felhívta a klubvezetők figyelmét fiatal honfitársára…

 

A Corriere dello Sport információi szerint Lionel Messi azt javasolta a Paris Saint-Germain vezetőségének, hogy mielőbb szerződtessék a jelenleg a Lazio együttesében pallérozódó fiatal tehetséget, Luka Romerót, akit a legutóbbi válogatott-összetartás alatt személyesen is látott játszani.

A 18. születésnapját csak novemberben ünneplő tehetséges labdarúgó a Serie A idei kiírásában mindössze négy mérkőzésen jutott szóhoz, de korábban a korosztályos csapataiban és a múlt hónapban az argentin felnőtt válogatott tréningjein is bizonyította, hogy nem mindennapi képességekkel rendelkezik.

A 165 centis irányító középpályás a 2019-2020-as szezon folyamán mutatkozott be a spanyol bajnokságban a La Liga valaha volt legfiatalabb játékosaként, de jobbára még a Mallorca korosztályos csapataiban szerepelt. Az azt megelőző idényben a másodosztályban az első találatát is megszerezte a profik között. A szakértők egytől egyig fényes jövőt jósolnak neki.

Ugyan korábban mindenkit Maradonához mértek, most őt sokan Messihez hasonlítják, kifürkészhetetlen cselei révén, és főleg abból kiindulva, hogy kiskorától Spanyolországban pallérozódik. Romero hároméves korától családjával Andalúziában, majd Formenterán élt. Hét esztendős korában az ibiziai Sant Jordi csapatához került, majd 2015-ben költözött egy szigettel odébb, a Mallorcához.

Romero annak idején, négy év alatt a különböző korosztályos csapatokban 108 mérkőzés alatt 230 gólt szerzett.