Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte karrierjét a legendás angol edző – HIVATALOS

Több mint négy évtizeden át tartó pályafutás után a hétvégén bejelentette, hogy felhagy az edzősködéssel az angol labdarúgás egyik meghatározó alakja…

A 73 esztendős Neil Warnock a szombati napon a Sky Sport csatorna Soccer Saturday nevű műsorában megerősítette, hogy felhagy az edzősködéssel és befejezi hosszú menedzseri karrierjét:

“Úgy érzem, hogy elérkezett az idő, hogy ennek az idénynek a végén befejezzem a pályafutásom, ami – érzésem szerint – jól sikerült. Élvezni akarom azokat a dolgokat, amiket az elmúlt években nem tudtam. Több időt töltök a családommal, a kutyáimmal, és biciklizni is van időm.”

Warnock az angol profi labdarúgásban 1603 mérkőzésen irányított edzőként, és nyolc alkalommal jutott fel csapataival magasabb osztályba – mindkettő abszolút rekordnak számít. 1980 óta íródó pályafutása során a Sheffield Unitedet, a Queens Park Rangers-t és a Cardiff Cityt sikerült feljuttatnia a Premier League-be.

A rutinos szakember utoljára az angol másodosztályban (Championship) szereplő Middlesbrough csapatát irányította, ahonnan múlt novemberben közös megegyezéssel távozott.