Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Szoboszlai góllal és gólpasszal győzött a Leipzig – VIDEÓVAL

Hosszú idő után volt ismét a lipcsei kezdőcsapat tagja a klub három magyar válogatott sztárja. Magyarán február vége óta először számolt komolyan Szoboszlai Dominikkel a vezetőedző, Domenico Tedesco. Az ellenfél az európai kupaindulásra hajtó Hoffenheim volt.

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Bundesliga – 29. forduló
A Leipzig a mostani idényben is idejekorán kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból, ám egyelőre van izgulnia valója a Red Bull által patronált együttesnek. Tedesco mester legfontosabb feladata, hogy a legrosszabb esetben is a negyedik helyre kormányozza be a lipcseieket így kvalifikálva a klubot a Bajnokok Ligája főtáblájára.
A mérkőzést roppant attraktívan kezdte meg a Leipzig, amely tulajdonképpen egy nyomasztóan magabiztos első félidővel ledominálta a Hoffenheim csapatát. A falusi klub kaput eltaláló lövéssel sem próbálkozott a szünetig. Eközben a Szoboszlai Dominik és Chris Nkunku által fémjelzett hazai támadógépezet hatékonyan darálta be a vendégvédelmet. Elsőként a már a francia válogatottnál is számításba vett támadó talált be (a magyar középpályás passzából), majd a hajrában korábbi salzburgi tehetség köszönt be. Közöttük még a védelem német alapembere, Marcel Halstenberg is feliratkozott a góllövők közé.

A második negyvenöt perc során már nem született gól, igaz, ez főleg a hazai csapatnak köszönhető. Lévén a támadók könnyedén visszavehettek pressziójuk lendületéből, míg a Gulácsi és Orbán vezette védelem gond nélkül szűrte meg a Hoffenheim támadásait.

Győzelmével a Leipzig megközelítette a hétvégén botló Bayer Leverkusent, így akár még a harmadik helyre is odaérhetnek Szoboszlaiék a végelszámoláskor.

RB Leipzig – Hoffenheim 3-0 (3-0)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse); Vezette: Bastian Dankert
Gólszerző: Nkunku (5.), Halstenberg (20.), Szoboszlai (44.) ill. –

A 29. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Stuttgart – Borussia Dortmund 0-2

Szombat:
Bayern München – Augsburg 1-0
Greuther Fürth – Borussia Mönchengladbach 0-2
Köln – Mainz 3-2
Wolfsburg – Arminia Bielefeld 4-0
VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 0-2
Hertha BSC – Union Berlin 1-4

Vasárnap:
Bochum – Bayer Leverkusen 0-0
Eintracht Frankfurt – Freiburg 1-2
RB Leipzig – Hoffenheim

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: