Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: a Fenerbahce nyerte az isztambuli derbit – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 32. fordulójában találkozott egymással a két nagy isztambuli rivális, a Fenerbahce és a Galatasary. A hazai gárda egész mérkőzésen jobbnak bizonyult, és könnyedén meg is nyerte a mérkőzést. A Fener ezzel megerősítette a második helyét a tabellán, míg a Galata továbbra is küszködik.

(Photo by ANP via Getty Images)

Jobban játszott az első félidőben a Fenerbahce, ám veszélyes helyzetük nem igazán volt egészen a 26. percig, amelyből meg is szerezték a vezető találatukat Zajc révén. A 35. percben Osayi-Samuel próbált volna passzolni, de nem volt senki a közelében, így egyedül indult meg, majd lőtt is, de kicsivel a kapu jobb oldala mellé. A 43. percben azért jött egy Galatasaray helyzet is, ekkor Gomis célozta meg a kapu közepét, de a kapus jól helyezkedett és védett, és ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, és a Fener a 68. percben már kétgólosra növelte az előnyét: Yandas fejelte oda a labdát kiválóan Dursun elé, ő pedig szintén fejjel továbbította a játékszert a hálóba. A 86. percben ott lett volna az esély a Galata előtt a szépítésre, amikor Dervisoglu betalált ugyan, de hiába ünnepelt, egy szabálytalanság miatt érvénytelenítették a gólt. A 91. percben még becserélték a magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát, de az eredmény végül nem változott.

Fenerbahce – Galatasaray 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Zajc (26.), Dursun (68.) ill. –
Sárga lap: Aziz (33.), Yandas (56.), Kahveci (62.) ill. Marcao (40.), Babel (45+2.), Cicaldau (58.), Antalyali (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

A török bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: