Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Ha megnyerjük a hátralévő meccseinket, bajnokok leszünk”

2-2-es döntetlenre végződött a Manchester City és a Liverpool rangadója az angol bajnokság (Premier League) vasárnapi játéknapján, így továbbra is nyílt a versenyfutás a két bajnokesélyes között…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A Manchester City katalán menedzsere, Pep Guardiola a kétszeri vezetés ellenére elégedetten értékelt a Liverpool elleni döntetlen után:

“Remek mérkőzést játszottunk. Nyerhettünk volna, hiszen kétszer vezettünk, és valóban, ezzel a döntetlennel életben hagytuk őket, de egy ennyire kiváló ellenféllel szemben ez nem jelenthet csalódást. Nem érzem azt, hogy tompábban kezdtek volna, mi voltunk azok, akik nagy nyomást tudtunk rájuk helyezni, és amikor kicsit kijöttek, akkor az elfutásaink is jól működtek ellencsapásként. Megvoltak a helyzeteink, a lövéseink 1-1-nél is, nem gondolnám, hogy egy pillanatig is kiengedtünk volna.

Tudtuk, hogy elképesztően fontos és kőkemény meccs vár ránk. Tisztában voltunk vele, hogy akár nyerünk, akár kikapunk, még sok van hátra, így meg főleg semmi nem dőlt el. Ezzel együtt nincs okunk bánkódni, hiszen még mindig mi vagyunk előrébb. Egy pont a különbség, ami talán lehetne több is, de a lényeg az, hogy tudjuk, ha megnyerjük mind a hét hátralévő meccsünket, akkor mi leszünk a bajnokok. A saját kezünkben van a sorsunk. A képlet egyszerű, a megvalósításhoz vár még ránk némi munka. A teljesítmény bennünk van, fantasztikusan játszottunk egy kiváló ellenfél ellen.”

A PL 2021-2022-es szezonjának vége előtt hét fordulóval a Manchester City az élen egy ponttal előzi meg a második helyezett Liverpoolt.