Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátország: nyert az Eszék, fordított a Dinamo Zagreb

A horvát bajnokság (1. HNL) vasárnapi játéknapján két élmezőnybeli rangadóra is sor került, de a mezőny legelején nem történt változás…

Az Eszék csapata 1-0-s győzelmet aratott a hetedik helyezett Slaven Belupo vendégeként. A három pontról döntő találatot Mijo Caktas szerezte az első játékrész során. A magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László a 82. percben váltotta gólszerző csapattársát. Nenad Bjelica együttese a győzelemmel átvette a vezetést a horvát tabellán, de mivel az esti órákban a Dinamo is diadalmaskodott, visszacsúszott mögéjük a második helyre két pont hátránnyal.

Slaven Belupo – Osijek 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Caktas (33.)

Az éllovas Dinamo Zagreb együttese hátrányból fordítva aratott 2-1-es győzelmet a Rijeka otthonában a vasárnap esti órákban. A házigazda már a hatodik percben megszerezte az előnyt, és sokáig úgy tűnt, hogy elkaphatják a listavezetőt, azonban a fővárosiak az utolsó negyedórán belül két légiós találatával fordítani tudtak. Az azeri Mahir Emreli és az északmacedón Arijan Ademi jóvoltából a Dinamo győzött és továbbra is tartja vezető helyét. A Rijeka maradt a negyedik helyen a szombaton diadalmaskodó Hajduk Split mögött, melyben Lovrencsics Gergő nem játszott.

Rijeka – Dinamo Zagreb 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Gnezda Cerin (6.), ill. Emreli (79.), Ademi (86.)
Kiállítva: Kresic (90+4.), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye