Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: “Nem érdemeltük meg, hogy kétgólos hátrányba kerüljünk”

A Real Madrid a visszavágó 3-2-es elvesztése ellenére hosszabbítás után végül 5-4-es összesítéssel továbbjutott a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében…

(Photo by Denis Doyle – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Real Madrid olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti volt csapata, a Chelsea elleni továbbjutás után a Bernabéu atmoszféráját és cserejátékosa frissességét magasztalta:

“Rendkívül nehéz mérkőzés volt, erre is számítottunk, de talán még annál is nehezebb dolgunk volt. Nem érdemeltük meg, hogy kétgólos hátrányba kerüljünk, de szenvedtünk a szögleteknél, szabadrúgásoknál, mert nagyon hiányzott Éder Militao. Az az igazság, hogy az első félidőben nem voltunk eléggé elszántak, nem voltunk eléggé éhesek a gólra, aztán 0-2-nél a csapatnak erőnléti gondjai támadtak. Ám a stadion varázsa átsegítette ezen a játékosokat, a csapatot, és tényleg soha nem szabad feladni. Soha nem gondoltam arra, hogy kikaphatunk. A Bernabéuban nem gondolhatsz arra, hogy veszítesz. Nehéz megfejteni a stadionunk titkát, de segít neked ez a légkör.

Talán ez segítette Daniel Carvajalt, hogy megállja a helyét középhátvédként, ez töltötte fel az egész csapatot olyan extra energiával, amely az elődöntőbe juttatott bennünket. Rodrygo jelentette a különbséget a PSG ellen és most is. Fiatal, mégis fontos játékos, akinek idő kell ahhoz, hogy még jobb legyen, de nagyon elégedett vagyok vele. Eduardo Camavinga kezdhetett volna, de úgy számoltunk, hogy majd a kispadról energiát ad a csapatnak. Amikor leül a csapat, és tudsz Camavingával, Rodrygóval és Federico Valverdével frissíteni, akkor meg tudod változtatni a mérkőzést az energiájukkal. A hosszabbításban frissebbek voltunk a Chelsea-nél.”

A “királyi gárda” ellenfele a döntőbe jutásért a Manchester City–Atlético Madrid ütközet győztese lesz a Bajnokok Ligája elődöntőjében.