Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel: “Megérdemeltük volna, hogy továbbjussunk”

A Real Madrid a visszavágó 3-2-es elvesztése ellenére hosszabbítás után végül 5-4-es összesítéssel továbbjutott a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Chelsea német menedzsere, Thomas Tuchel a kiesés ellenére büszke volt a csapatára, és úgy véli, hogy emelt fővel búcsúzhatnak:

“Minden vereség fájdalmas, de a mostani olyan kudarc volt, amelyet meg tudunk emészteni, nincs mit megbánnunk, mindent beleadtunk, büszkék lehetünk magunkra. Úgy játszottunk, ahogyan azt elterveztük, megmutattuk a tudásunkat és a karakterünket. Úgy vélem, megérdemeltük volna, hogy továbbjussunk. Sajnos nem jött ma össze, egyszerűen pechesek voltunk. A legfontosabb az, ahogyan futballozunk, ahogyan életre keltettük az eltervezett taktikánkat, ahogyan támadtunk, és ahogyan betörtünk az üres területekre. Minden elismerés megilleti a játékosaimat. Nem könnyű eljönni ide, ha gólt kell szerezned, ha győznöd kell. Továbbjutást érdemeltünk volna.

Mindkét góljukat a mi hibáink szülték, amikor labdaszerzés után megindult a támadásunk. Ez a legveszélyesebb szituáció, amikor gyorsan elveszíted a megszerzett labdát, és mi kétszer is így jártunk. Nincs miért szégyenkeznünk, nagy hátrányba kerültünk az első mérkőzésen, mert hatalmas hibákat követtünk el, és ezeket az egyéni képességeiknek köszönhetőn gólra váltották a madridiak. És ennyi elég is volt, ebben a párharcban túl nagy hibákat követtünk el.”

A sorozat címvédője tehát a Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírásában a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült.