Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: bajnok lett a Slovan

A DAC legutóbbi legyőzésével közel került a bajnoki címhez a Slovan Bratislava együttese a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 2021-2022-es kiírásában, a pénteki napon pedig matematikailag is bebiztosították első helyüket…

A Slovan Bratislava gárdája péntek este gól nélküli döntetlent játszott a második helyen álló Rózsahegy otthonában, így bebiztosította újabb bajnoki sikerét, hiszen négy fordulóval a vége előtt 14 pontos előnye matematikailag már behozhatatlan.

A pozsonyi egyesület az egymást követő negyedik évben nyerte meg a bajnokságot, összességeben 102 éves története során 16. alkalommal ünnepelhetett szlovák bajnok címet.

A Slovan magyar légiósa, a sérülése után visszatérő Holman Dávid a pénteki találkozón csereként jutott szóhoz. A magyar válogatott középpályás mind a négy bajnokcsapatnak tagja volt, ám amíg tavaly tíz góllal járult hozzá a sikerhez, addig a legfrissebb bajnoki címből csak epizódszerepet vállalt tavaly nyári keresztszalag-szakadása után.

A Fortuna Liga felvidéki együttese, a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 várhatóan legjobb esetben is legfeljebb negyedik lehet az idei, mérsékelten sikerült szezonban.

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)