Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tizenegyesekkel dőlt el a Belga Kupa sorsa – videóval

A hétfő délutáni órákban Brüsszelben került megrendezésre a Belga Kupa (Coupe de Belgique) 2021-2022-es kiírásának fináléja…

(Photo by Jeroen Meuwsen/BSR Agency/Getty Images)

A Gent csapata gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel hódította el a Belga Kupát az Anderlecht ellen. Az első félidőben kiegyenlített küzdelemben zajlott, a kapuk ugyanakkor keveset forogtak veszélyben. A folytatásban a Gent mezőnyfölénye egyre inkább kezdett kézzel foghatóvá válni, Hein Vanhaezebrouck együttese jóval több lehetőséget dolgozott ki ellenfelénél, azonban az Anderlecht védelme és van Crombrugge állta a sarat. A rendes játékidő gól nélküli döntetlennel ért véget, és mivel a hosszabbítás sem hozott döntést, tizenegyesrúgásokra került sor. A szétlövés során 4-3-ig senki nem hibázott, majd az Anderlecht részéről Cullen kísérlete maradt kihasználatlan, de a Gent is rontott, viszont az egyenlítés helyett Murillo sem járt sikerrel, így a Gent lett a végső győztes.

A Gent legutóbb a 2009-2010-es idényben nyerte meg a Belga Kupát, története során pedig negyedszer viheti haza stadionja vitrinjébe a trófeát.

Gent – Anderlecht 0-0 (0-0, 0-0, 0-0) – büntetőkkel: 4-3
Gólszerzők:ill.
Győztes: a Gent csapata