Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: kiesett a Derby County

A hétfői játéknapon eldőlt, hogy a hatalmas pontlevonása ellenére egészen mostanáig reális eséllyel küzdő Derby County csapata kiesett az angol másodosztály (Championship) mezőnyéből…

(Photo by Ashley Allen/Getty Images)

A Derby County csapata az angol másodosztály (Championship) hétfői játéknapján egy hajrában bekapott góllal szenvedett 1-0-s vereséget a Queens Park Rangers ellen, így eldőlt, hogy a Wayne Rooney által irányított együttes már nem harcolhatja ki a bennmaradást. A 21 pontos levonással sújtott együttes hátránya ugyanis a kieső zónában 10 pont az utolsó bennmaradó helyet elfoglaló csapathoz képest, és már csak három mérkőzésük van hátra a szezonból.

A Derby az idény elején 12, majd nem sokkal később újabb 9 pontos büntetést kapott – a 30 millió fontnál is nagyobbra duzzadt lejárt tartozások, továbbá az átigazolások és a stadionjuk túlárazott eladása körüli trükközés miatt. Mindez odáig vezetett, hogy a klubot 2015-ben felvásárló Mel Morris irányításával a vezetőség csődöt jelentett idén januárban. Mindezek ellenére Rooney és a csapat alapmagja kitartott a klub mellett, és egészen mostanáig foggal-körömmel harcoltak a bennmaradásért.

“Reméljük az előző tulajdonosnak nem lesz jó éjszakája ezek után. Úgy gondolom, hogy sok mindenen kell gondolkodnia, ahogyan a klubot hátrahagyta, az egy totális csőd volt. Rendkívül csalódottak vagyunk most, mert mindent megtettünk, de mégsem tudtuk elérni a céljainkat. A klub jövője egyébként pozitív, példaértékű küzdőszellem jellemzi a csapatot, amelynek számtalan tehetséges fiatal játékosa van” – jelentette ki Rooney, akinek nyáron bizonyára szép számmal lesznek ajánlata is az első két osztályból.

A Derby 138 éves története során kétszer nyerte meg az angol bajnokságot, egyszer pedig az FA-kupát. A klub utoljára a 2008-2009-es szezonban szerepelt a Premier League-ben, azóta a másodosztály stabil tagja volt, több alkalommal a feljutásért zajló rájátszásban is részt vehetett. Idén is csak a pontlevonás miatt esik ki a második vonalból, hiszen anélkül biztos bennmaradó lenne.

Amennyiben a még mindig kritikus anyagi helyzetben lévő “kosok” ősszel rajthoz tudnak állni a League One-ban, akkor 28 év után szerepelhetnek ismét az angol harmadik vonalban.

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)