Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney a Premier League-ben kaphat kispadot – sajtóhír

A menedzserét majd tíz év után menesztő Burnley csapata gőzerővel keresi új trénét a folytatásra, és már több jelölt is szóba került…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

The Sun információi szerint az angol másodosztályból (Championship) kieső Derby County csapatát irányító Wayne Rooney lehet az első számú kiszemeltje a jelenleg az első osztályú bennmaradásért küzdő Burnley menedzseri posztjára. A forrás úgy tudja, hogy a Sean Dyche utódját kereső Clarets a kiesés esetén is őt szeretné kinevezni.

Az Everton és a Manchester United egykori legendás játékosa 2020 novemberétől irányítja a Derbyt, melyet utoljára játékosként és egy rövid ideig játékos-menedzserként szolgált. Rooney és a játékosai igyekezete ellenére az idei szezonban anyagi problémák miatt kapott 21 pont levonással kiestek a másodosztályból. A 36 esztendős szakember mérlege 23-22-28 eddig a Derby kispadján.

A Burnley 33 forduló alatt szerzett 31 pontjával jelenleg a Premier League utolsó bennmaradó helyét foglalja el, de a mögötte csak két pont lemaradásban elhelyezkedő Everton egyel kevesebb mérkőzést játszott.