Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ma 10 éve, hogy Del Piero lejátszotta utolsó meccsét a Juvéban! – VIDEÓ

Tíz esztendeje annak, hogy Alessandro Del Piero lejátszotta utolsó mérkőzését a Juventusban. A legendás olasz támadó gólt szerzett azon a találkozón, a Juve pedig 3-1-re verte az Atalantát illetve veretlenül zárta a bajnokságot. Del Piero összesen 19 évet húzott le a torinói gárdában, ahol rengeteg sikerben volt része…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Alessandro Del Piero 1993 nyarán a Padovától igazolt át a Juventushoz. Az egykori kiváló olasz támadó 19 év alatt 705 találkozón lépett pályára a csapat színeiben, melyek során 290 gólt szerzett, ez a két szám egyaránt rekordnak számít a klub történetében. Alex Del Piero hat bajnoki címet, egy Olasz-kupát és egy Bajnokok Ligáját nyert többek között a Juvéval, emellett 2001-2012-ig ő volt az együttes állandó csapatkapitánya. 

Del Piero természetesen az olasz válogatottban is meghatározó szereplő volt. Összesen 91 mérkőzésen húzhatta fel magára a Squadra Azzurra mezét 1995 és 2008 között, ezeken 27 gólig jutott. Tagja volt a 2006-ban vb-t nyerő nemzeti gárdának, az elődöntőben betalált a németek ellen, a döntőben pedig értékesítette a maga tizenegyesét a párbajban. 

Zárásként videó Del Piero utolsó mérkőzéséről a Juventusban: