Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lilletől igazolt középpályást az Everton! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Everton együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették a Lilletől Amadou Onanát.

(Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Conor Coady megszerzése után újabb igazolást jelentett be a mai nap folyamán az Everton együttese. A liverpooli alakulat ezúttal a középpályán erősített, ahova Amadou Onana érkezett. A belga futballistáért a transfermarkt adatai szerint 36 millió eurót fizetett az Everton, Onana pedig 2027 nyaráig szóló szerződést írt alá. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta a 20 éves középpályás:

Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy egy olyan nagy klubban játszhatok, mint az Everton. A tárgyalások kezdetétől azt éreztem, hogy szeretnék, hogy náluk játsszak, és a menedzserrel, valamint a sportigazgatóval folytatott megbeszélések után én is úgy éreztem, hogy szeretnék ennek a projektnek a részese lenni. Alig várom, hogy bemutatkozhassak a csapat fantasztikus szurkolótábora előtt!

Onanát tavaly nyáron szerződtette a Lille 7 millió euróért a Hamburgtól, és ebben az egy szezonban is kulcsfigurájává vált a francia csapatnak, ahol 41 mérkőzésen összesen 3 gólig és 1 gólpasszig jutott.