Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az Union Berlin otthonában szenvedett vereséget a Leipzig! – videóval

Az Union Berlin otthonában szenvedett vereséget a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 3. fordulójában az RB Leipzig. A vendég csapat gólját a magyar válogatott középhátvéd, Willi Orbán szerezte, a hazai gárdánál pedig Schäfer András kezdőként 74 percet töltött a pályán.   

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A mérkőzés első nagy lehetősége az RB Leipzig előtt adódott. A 19. percben Benjamin Henrichs passzolt Werner irányába, aki nagyon okosan átemelte a labdát a kimozduló kapus felett, balszerencséjére a játékszer kipattant a lécről. A 32. minutumban az Union Berlin viszont megszerezte a vezetést. Becker átadását követően Siebatcheu került ziccerbe, az amerikai támadó a kapu jobb oldalába lőtt. A 38. percben növelte előnyét Fischer legénysége. Siebatcheu indította meg Beckert, aki becsapta be Gvardiolt, majd utána védhetetlenül a léc mellé tekert.

A fordulást követően az Union Berlin előtt adódott először igazán nagy esély a gólszerzésre. Az 59. minutumban Siebatcheu került helyzetbe Becker passza után, a hazaiak csatára ezúttal nem talált célba. A 67. percben az RB Leipzig közel állt a szépítéshez, de Marcel Halstenberg megpattant lövését Ryerson kivágta a gólvonal előtt. A 83. minutumban szépített Tedesco együttese, Raum szöglete után Willi Orbán bólintott a hálóba. A cseréket követően javult a lipcsei alakulat játéka, de ez sem volt elég legalább az egyenlítéshez. 

Union Berlin – RB Leipzig 2-1 (2-0)
Helyszín
: Stadion An der Alten Försterei (Berlin)
Gólszerzők: Siebatcheu (32.), Becker (38.) ill. Orban (83.)
Kiállítás
: – ill. –

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Bundesliga 3. fordulójának korábbi végeredményei és további programja:

Péntek:
Mönchengladbach – Hertha 1-0

Szombat:
Augsburg – Mainz 1-2
Dortmund – Werder 2-3
Leverkusen – Hoffenheim 0-3
Stuttgart – Freiburg 0-1
Wolfsburg – Schalke 0-0
Union Berlin – RB Leipzig 2-1

Vasárnap:
15:30 Frankfurt – Köln (Aréna 4)
17:30 Bochum – Bayern München (Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore