Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG-ből érkezik védő az RB Leipzighez – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig csapata bejelentette, hogy leigazolták a Paris Saint-Germain védőjét. 

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

Az RB Leipzig megerősítette, hogy egy szezonra kölcsönbe kerül hozzájuk a Paris Saint-Germain szenegáli védője, Abdou Diallo. A lipcseiek 1,5 millió eurót is fizettek az üzletért a franciáknak. A sajtóhírek szerint opciójuk is van arra, hogy az idény végén 20 millió euróért végleg megvásárolják.

Diallónak nem lesz ismeretlen a német bajnokság, mivel a játékos 2019-ben a Borussia Dortmundból igazolt a PSG-be 35 millió euró ellenében, előtte pedig egy évig a Mainz csapatát erősítette. A 26 éves védő az AS Monaco saját nevelésű játékosa volt, onnan igazolt Németországba.

Diallo az előző szezonban már nagyon kevés lehetőséget kapott a PSG-ben, mindössze 16 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve. Ebben az idényben bár kerettag volt, csak a padon ülte végig a bajnoki mérkőzéseket. A francia fővárosban töltött három szezon alatt 75 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólpasszt is kiosztott védő belső védő létére.