Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az olasz másodosztályba került a gólfelelős – HIVATALOS

Az olasz másodosztályban (Serie B) a reményei szerint a feljutásért harcoló Benevento egy rutinos támadó leigazolásával erősített a piaczárás előtt…

 

A Benevento csapata megerősítette, hogy kölcsönvette a Salernitanától a 30 éves nigériai támadó, Simy játékjogát.

A tapaszt középcsatár 2016 és 2021 között a Crotone játékosa volt, amely soraiban öt szezon alatt minden sorozatot figyelembe véve 159 mérkőzésen 66 gólt szállított. Simy 2020-2021-es idényben a Serie A-ban is 20 gólt szerzett a kieső csapat színeiben, mellyel az egész mezőny ötödik legeredményesebb játékosa lett Cristiano Ronaldo (Juventus, 29), Romelu Lukaku (Inter, 24), Luis Muriel (Atalanta, 22) és Dusan Vlahovic (Fiorentina, 20) mögött. Ráadásul egy évvel korábban, a másodosztályú feljutás évében ugyancsak húsz alkalommal volt eredményes a Serie B-ben.

Ezzel szemben eddigi állomáshelyén nem találta a helyét, a salernóiak színeiben az elmúlt szezon első felében 19 pályára lépés alatt egyetlen találat fűződött a nevéhez, majd a tavaszt a Serie B-s Parmában töltötte, ahol 12 találkozó leforgása alatt ugyancsak egy gólt lőtt.

A Benevento két évvel ezelőtt esett ki a Serie A-ból, tavaly nem volt reális esélye a visszajutásra, idén újra megkísérelhetik és többek közt ezzel az igazolással valószínűleg javultak is a kilátásaik.