Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Szánthó két gólt lőtt, biztosan nyert a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 13. fordulójának vasárnapi mérkőzései közt az FC DAC 1904 a Zsolna együttesét látta vendégül a MOL Arénában…

 

A felvidéki FC DAC 1904 gárdája izgalmasnak induló mérkőzésen aratott 5-2-es győzelmet a Zsolna ellen. Az első negyedóra végén a vendégek szereztek vezetést, ám még a szünet előtt fordítani tudtak a szerdahelyiek. Előbb Sebastian Nebyla sodorta be egy kipattanót a zsolnai kapuba, majd Dominik Veselovsky átlövése találta meg a háló felé vezető utat. A szünet után Gavrics növelhette volna a DAC előnyét, azonban gólját les miatt érvénytelenítették. Ehelyett nem sokkal később ismét a vendégek voltak eredményesek, 2-2-re módosítva a találkozó állását.  Csaknem egy óra játékidő elteltével a vendégek védelmi hibáját  Nikola Krsztovics használta ki és visszavette a vezetést a kék-sárgák javára. Nem telt el újabb öt perc és már megint kettő volt közt, a 63. minutumban egy remek akció végén Szánthó Regő vette be a zsolnai kaput. Újabb tíz perc elteltével Szánthó Regő ismét eredményes volt, miután jó 25 méterről egy remek átlövéssel talált be. Ezt követően a tehetséges magyar játékost lecserélték, a hajrá perceiben Kalmár Zsolt és Balogh Norbert is játékra jelentkezett.

Négy fordulón belüli harmadik sikerével a DAC a harmadik helyen négy pontra megközelítette az éllovas Slovan Bratislavát.

FC DAC 1904 – Zsolna 5-2 (2-1)
Gólszerzők: Nebyla (35.), Veselovsky (38.), Krsztovic (59.), Szánthó (63., 75.), ill. Kapralik (17.), Jambor (51.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore