Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Thiago Silva tizenkét év után tér vissza a San Siroba

Az elmúlt roppant könnyedén rendezte le a Chelsea az AC Milan elleni Bajnokok Ligája csoportmeccset. A londoniak simán, 3-0-ra nyertek számukra hazai környezetben, a Stamford Bridge-en. A „Kékek” veterán védője, Thiago Silva a mai „visszavágón” tizenkét év után először játszhat a San Siroban.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

A már 38 esztendős Thiago Silva 2009. és 2012. erősítette az AC Milant, melyet akkor bajnoki címhez segített. Után távozott a Paris Saint-Germainhez, és lett klublegenda a francia fővárosba. A brazil bekk 2020-tól játszik a Chelsea-ben, ám a sors fintora, hogy sosem volt még alkalma ellenfélként pályára lépni a San Siroban. Ám ma ez a sorozat valószínűleg megszakad, és ő lesz az angolok védelmének vezére.

Silva a Milan – Chelsea találkozót felvezető sajtótájékoztatón képviselte a játékostársait, és természetesen nem úszta meg a jobbnál jobb kérdéseket:

„Örülök, hogy 12 év után visszatérhetek a San Siroba. Megpróbálok higgadt maradni, és a meccsre koncentrálni. Más mérkőzés lesz, mint az első. Nagyon nehéz lesz, szerencsére nyertünk Londoban, így még egy döntetlen sem lenne rossz a San Siroban. Ebben a Stadionban nem könnyű játszani, de az a célunk, hogy pontokat szerezzünk. Gólt kell szereznünk, majd védekeznünk kell, ahogy csak tudunk. Különleges este lesz számomra. Már Londonban is izgalmas volt. A feleségem pedig most eljött ide is, remek nap lesz. Remélem jó meccsem lesz.”

– fogadkozott a Chelsea veteránja.

A Bajnokok Ligája mai menetrendje:

„E” csoport
21:00 AC Milan – Chelsea (tv: M4 Sport, élő)
21:00 Dinamo Zagreb – Salzburg


Standings provided by Sofascore

„F” csoport
21:00 Sahtar Donyeck – Real Madrid (tv: Sport 1, élő)
21:00 Celtic – RB Leipzig (tv: Sport 2, élő)


Standings provided by Sofascore

„G” csoport
18:45 FC Köbenhavn – Manchester City (tv: Sport 1, élő)
21:00 Borussia Dortmund – Sevilla


Standings provided by Sofascore

„H” csoport
18:45 Maccabi Haifa – Juventus (tv: Sport 2, élő)
21:00 Paris Saint-Germain – Benfica


Standings provided by Sofascore