Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek a botrányos körülmények közt félbeszakadt meccs sorsáról

Ahogyan arról beszámoltunk, a múlt héten nem sokkal a kezdés után a szurkolók és a rendőrök közt kitört rendbontás miatt félbeszakadt egy első osztályú bajnoki mérkőzés Argentínában…

 

Mint ismeretes, a múlt héten a Gimnasia La Plata és a Boca Juniors mérkőzése nem egész tíz perc játék után félbeszakadt, miután a beléptetésnél kialakult tumultusban a hazai szurkolók és a helyi rendőrség komoly összetűzésbe keveredett egymással.

A verekedések során a rendőrök könnygázt vetettek be a rend fenntartása érdekében a stadionon kívül, azonban mivel a szél befújta a stadionon belülre, a játékosok sem tudtak játszani. Kevesebb mint tíz perc játék után a kispadokon lévők jelezték a játékvezetőnek az áldatlan állapotokot, aki velük egyetértésben az öltözőbe küldte a csapatokat és lefújta a mérkőzést. Ezt követően a pálya körül is rendbontás történt, de a játékosokat sikerült épségben az öltözőbe kísérni, majd a vendégek elhagyhatták a helyszínt.

A beszámolók szerint egy ember szívroham következtében elhunyt.

Az argentin szövetség a minap úgy döntött, hogy az ominózust mérkőzést október 19-én semleges pályán, egy később kijelölésre kerülő helyszínen fogják folytatni zárt kapuk mögött.

Emlékezhetünk rá, hogy a közelmúltban hasonló körülmények közt Indonéziában súlyos stadionkatasztrófa történt, melyben legalább 130-an életüket vesztették.

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)

Standings provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!