Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: aggasztó jeleket észlel a korábbi középpályás

Abszolút pártatlan és sokatmondó nyilatkozatot adott a TalkSportnak, a Liverpool és a német válogatott egykori sikeres védekező középpályása, Dietmar Hamann. A korábban edzőként is próbálkozó szakember szerint Jürgen Kloppot egyre több kritika fogja érni a jövőben…

(Photo by Andreas Gebert/picture alliance via Getty Images)

Meglehetősen biztosnak tűnik a véleményével a 49 éves Hamann. A Liverpoolt 1999. és 2006. között erősítő ex-középpályás a pályafutása legszebb éveit töltötte az Anfielden, és tudja, hogy bizonyos szempontból ez a klub sem különbözik a többitől. Hamann elképzelése szerint Klopp imádata ugyan kikezdhetetlen a Kop részéről, ám hamarosan egyre inkább meg fog kérdőjeleződni az, hogy érdemes-e még ott tartani a csapat kispadján. A „Vörösök” kilenc bajnokit követően máris tizennégy pontos lemaradásban vannak az éllovas Arsenalhoz képest.

„Egy bizonyos pillanattól kezdve fel fog merülni a vita Jürgen Klopp jövőjéről, és ez a pillanat egyre közelebb van. Azt mondja, hogy ő a megfelelő ember a feladatra. De olyan apróságokat is látok, mint amikor Jordan Henderson látja, hogy hamarosan lecserélik, vonakodva veszi le a karszalagját, és fejcsóválva sétál le. Ez olyasmi, amit az elmúlt öt évben nem láttunk. Talán ezek az apró jelek a csapattal vagy az edzővel kapcsolatos problémákra utalnak. A Liverpool dinamikája nem különbözik a többi klubbétól, és ha nem jönnek az eredmények, akkor a menedzser nyomás alatt lesz. Messze vannak az előző szezon eredményeitől, ahol négy fronton küzdöttek, és ahol a Premier League második helyén végeztek, és bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe.”

– fogalmazott meglehetősen borúlátóan Hamann.