Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar edző a Bundesliga-csapat legfőbb kiszemeltje – sajtóhír

A VfB Stuttgart csapata a hétfői napon menesztette vezetőedzőjét, és a német sajtó szerint az eddig segédedzőként dolgozó magyar szakember a legesélyesebb arra, hogy az utódja legyen…

Egybehangzó német sajtóinformációk szerint Lőw Zsolt a VfB Stuttgart első számú jelöltje arra, hogy átvegye a csapat irányítását vezetőedzőként.

A 43 éves magyar edző az előző két állomás helyén Thomas Tuchellel dolgozott együtt a Paris Saint-Germain és a Chelsea másodedzőjeként. Azelőtt a Red Bull Salzburg és az RB Leipzig csapatainál is szerepet vállalt, ahol többek közt Adi Hütter, Ralf Rangnick és Ralph Hasenhüttl asszisztense volt.

Lőw aktív pályafutása idején jelentős tapasztalatokat szerzett a Bundesligában, hiszen az egykori újpesti balhátvéd 2002 és 2011 között Németországban játszott az Energie Cottbus, a Hansa Rostock, a Hoffenheim és a Mainz 05 csapataiban.

A svábok kilenc forduló után még nyeretlenek, öt döntetlennel csupán öt ponttal állnak a Bundesligában az utolsó előtti helyen. A csapat a minap menesztette eddigi vezetőedzőjét, az amerikai Pellegrino Matarazzót. Lőwöt már nem először hozták hírbe velük, korábban még a másodosztályban is felmerült, hogy kinevezhetik a magyar szakembert.