Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: “Emberhátrányban is jó mentalitással küzdöttünk”

Az AC Milan hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája keddi játéknapján…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az olasz bajnok AC Milan vezetőedzője, Stefano Pioli igyekezett higgadtan értékelni a hazai fiaskót követően:

“Úgy érzem, hogy jól kezdtük a mérkőzést, megfelelő mentalitással és nehéz helyzetbe tudtuk hozni a Chelsea-t.  A büntető és a kiállítás aztán megváltoztatta a játék képét, onnantól sajnos szenvedtünk. Csalódott vagyok, mert egy nehéz meccs volt, de szerettünk volna játékban maradni a végéig. Szeretnénk gratulálni a játékosaimnak, mert jó mentalitással játszottak emberhátrányban is küzdöttek, nem adták fel. Nem úgy alakult az este, ahogy szerettük volna. Ebben a stadionban, ilyen szurkolók előtt jobb eredményt akartunk elérni.  De a sorsunk még a kezünkben van, ha meg akarjuk mutatni, hogy van keresnivalónk Európában, akkor az utolsó két meccsünket meg kell nyernünk.”

Fikayo Tomori korai kiállításával természetesen a tréner nem értett egyet, véleménye szerint a játékvezető nem volt a helyzet magaslatán:

“Nem idézném fel a jelenetet, de a meccs után elmondtam a játékvezetőnek, hogy mit gondolok róla. Nem beszélek folyékonyan angolul, de ezt biztosan megértette. Azt is megkérdeztem tőle, hogy működik-e a VAR. Nem ez volt élete estéje, ebben biztos vagyok.”

Az E csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore