Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real és a Barca is vinné az Inter kiválóságát – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint két spanyol gigász is meg akarja szerezni az Inter Európa-bajnok középpályását…

(Photo by MB Media/Getty Images)

A Calciomercatoweb beszámolói szerint a Real Madrid és a Barcelona egyaránt komolyan fontolóra vette az Inter kiváló középpályása, Nicoló Barella szerződtetését.

A 25 éves szárd középpályás a Cagliari csapatában nevelkedett és mutatott kiváló fejlődést, melyet követően a Nerazzurri 2019-ben kölcsönben csapott le rá, később pedig véglegesítették őt. Barella fiatal kora ellenére már az első évében bizonyította rátermettségét, hiszen az említett szezonban 27 bajnoki mérkőzésen vetették be. Ezt követően az Inter 2020-2021-es bajnokcsapatának kihagyhatatlan alapembere volt, a 38-ból 36 Serie A-s mérkőzésen fellépett. Összességében pedig 46 pályára lépéssel zárta az akkoriidényt. Már ezt követően több európai élcsapat kacérkodott a megszerzésével, de maradt a milánói klub alkalmazásában.

Barella múlt nyáron az Európa-bajnoki címet szerző olasz válogatottnak is kulcsfigurája volt, Roberto Mancini csapatának valóságos motorja volt a középpályán. 25 éves létére 2018-as debütálása óta már 41 alkalommal viselhette az olasz felnőtt válogatott szerelését, és nyolc gólt szerzett a nemzeti színekben.

A milánóiakkal tavaly novemberben 2026-ig szerződést hosszabbító középpályás az elmúlt idényben ugyancsak 36 bajnokin és összesen 48 tétmeccsen jutott szerephez, míg az aktuálisan futó kiírásban 12 mérkőzésen három találat fűződött a nevéhez.