Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ együttműködik az NB II-es csapatokkal

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) csapatai közös kezdeményezést nyújtottak be az MLSZ felé, hogy a mérkőzések energiatakarékossági okokból korábban kezdődjenek…

Az MLSZ megértően állt az NB II-es csapatok kezdeményezéséhez, azaz engedélyezi a mérkőzések korábbi megrendezését, esetleges halasztását, hogy ezzel is spórolhassanak a rezsiköltségeken.

“Az MLSZ elnöksége szabályozási segítséget nyújt a kluboknak a rezsiköltségek ügyében. Már szeptember 16-án határozatot hozott arról, hogy a sportszervezetek módosíthatják mérkőzéseik előre kitűzött időpontjait a közüzemi díjak jelentős mértékű megemelkedésének indokával, amely rendkívül indokolt esetnek tekintendő. Éppen ezért a gyakorlatban az NB II-es csapatok eddigi időpontmódosítási kérelmeit az MLSZ versenybizottsága jóváhagyta” – mondta a szövetség szóvivője, Sipos Jenő a Nemzeti Sportnak.

A csapatok tervei szerint a mérkőzések kezdési időpontja jellemzően 13 óra lenne, ettől a helyi viszonyok függvényében el lehet térni, de a kezdési időpont legkésőbb 15 óra lehetne. Ettől az intézkedéstől jelentős anyagi megtakarítást várnak, hiszen nem kéne a téli időszakban lámpafényes meccseket játszani a jelenlegi energiaárak mellett.

“Amint az ország egészében, úgy a labdarúgásban is a legfontosabb kérdések között szerepel a megnövekedett infláció és a közüzemi számlák összegének növekedése. Az ezekre történő megfelelő felkészülés és a problémák megoldása a sportszervezetek feladata, de a szövetség a saját eszközeivel minden sportszervezetnek segítséget kíván nyújtani” – tette hozzá a szóvivő.