Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga NOS: idegenben gyűrte le a Benfica a Portót – videóval

A portugál labdarúgó-bajnokság (Liga NOS) 10. fordulójában rendezték a bajnokság legnagyobb rangadóját, avagy a Porto és Benfica közötti mérkőzés egyik felvonását.

A találkozón szokás szerint parázs hangulat volt a nézőknek köszönhetően, amely a pályára és a játékosokra is átragadt. Nagy iramban kezdtek a csapatok és a 15. percben a hazaiak vezetést is szerezhettek volna, de Taremi fejesét Vlachodimos hárítani tudta. A 27. percben a Porto számára nehezebbre fordult a mérkőzés, ugyanis Eustaquiót elvitte a hév és megkapta második sárgáját, így csapata megfogyatkozott. Ezt követően érthető módon a Sasok irányítottak és Aursnes, valamint Rafa Silva révén is gólt szerezhettek volna, de mindkét alkalommal megmentette a kapufa a hazaiakat. A szünetre ennek következtében 0-0-ás döntetlennel mehettek a csapatok.

A második félidőben az emberhátrány ellenére a Porto nem játszott alárendelt szerepet, igaz labdabirtoklásban jóval elmaradtak a vendégekhez képest, viszont okosan visszaálltak saját kapujuk elé és kontrákból próbáltak operálni. Ez kevésbé jött össze, és kis híján sikerült is legalább egy pontot megcsípniük, valamint ezzel nem komolyabb lépéselőnyhöz juttatni a Benficát, azonban ez nem jött össze. A 74. percben ugyanis a második játékrész egyetlen valamire való lehetőségéből megszületett a három pont sorsáról döntő találat, amelyet Rafa Silva szerzett David Neres átadásából (0-1). A Sasok a győzelemnek köszönhetően meglógtak 6 pontra pontosan a Portóval szemben, így magabiztosan vezetik a portugál bajnokságot 10 fordulót követően.

Porto – Benfica 0-1 (0-0)
Helyszín: Estádio do Dragão (Porto), Játékvezető: J. Pinheiro
Gólszerző: Rafa Silva (74′)
Kiállítva: Eustaquio (27′)

A 10. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Porto – Benfica 0-1

Szombat:
16:30 Famalicao – Ferreira
19:00 Estoril – Braga
21:30 Sporting – Casa Pia

Vasárnap:
16:30 Maritimo – Arouca
16:30 Vizela – Santa Clara
19:00 Chaves – Gil Vicente
21:30 Guimares – Boavista

Hétfő:
21:15 Rio Ave – Portimonense

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore