Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb országban követelik a volt magyar játékvezető távozását

Két bolgár csapat is hivatalos közleményben kérte a helyi szövetséget, hogy távozott a játékvezetői testület éléről a magyar vezető…

A Botev Plovdiv és a CSZKA Szófia egyaránt helyi játékvezetői bizottságot irányító Kassai Viktor távozását követeli a rendszeres játékvezetői tévédesek emiatt – számolt be róla a Sportal helyi kiadása.

A két klub szerint az utóbbi időben a VAR-rendszer ellenére is rengeteg játékvezetői hiba akad a bolgár élvonalban. A Botev Plovdiv közleményében egyértelműen a korábbi magyar bíró lemondását követelte, akit januárban neveztek ki a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának élére.

“Úgy látjuk, hogy a játékvezetők rendszerszerű hibái és a minősíthetetlen döntések rombolják a hazánk labdarúgásáról kialakult képet és rendre döntő mértékben befolyásolják a meccsek végeredményét. Kassai Viktor természetesen nem veszi észre ezeket a hibákat, miután nagyon kevés időt tölt az országban és ehelyett a telefonos kapcsolattartást és az online megbeszéléseket preferálja. Munkamódszerei nélkülözik a megfigyelést és az elemzést, valamint a fegyelmi bizottság ülései is rendre elmaradnak. Ez a kaotikus és átláthatatlan helyzet két trend kialakulását eredményezte: egyrészt bizonyos csapatok rendre bírói hátszéllel lépnek pályára, másrészt egyes játékvezetők védett státuszt élveznek. Ezennel felhívjuk minden bolgár klub figyelmét arra, hogy írja alá a nyilatkozatunkat és követelje Kassai Viktor lemondását” – áll a plovdiviak közleményében.

“A CSZKA csatlakozik Botev Plovdiv felhívásához, amelyben Kassai Viktor lemondását követelte. Az objektivitás és a véleményes szituációk felülvizsgálatához szükséges egyértelmű kritériumok hiánya, a részrehajló bíráskodás és a logikátlan döntések csupán tünetei a hazánk futballját behálózó problémának” – jelentették ki a fővárosi klub elöljárói.

A helyi Parva Ligát jelenleg a CSZKA Szófia vezeti két ponttal a Ludogorec Razgrad előtt, amely javára tévedett a játékvezető a múlt hétvégi fordulóban a Botev Plovdiv ellen.