Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: eltiltásra számíthat Carlo Ancelotti, miután kritizálta a játékvezetést

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Girona ellen vasárnap délután. A mérkőzés után a királyiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti kifakadt a játékvezetésre, ami miatt most a spanyol szövetség vizsgálatot indított az olasz szakember ellen.

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) vizsgálatot indított a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti ellen a Girona elleni meccs után Melero López játékvezetővel kapcsolatos kijelentései miatt. Ha az olasz szakembert vétkesnek tekintik a megnyilvánulásai miatt, akár 2-4 meccses eltiltással is büntethetik.

Az erre felállított bizottság szerdán nézi át Ancelotti nyilatkozatát, és figyelembe veszik a játékvezetők panaszait is. A Real Madridnál olyannyira fel vannak háborodva a vizsgálat miatt, hogy megbüntetnék az olasz szakembert, akkor egy magasabb hatósághoz fordulnak az ítélet megsemmisítésének érdekében. Az ügynek azonban így csak 2023-ban lesz minden bizonnyal végleges megoldása.

Ancelotti azután kritizálta a játékvezetést, hogy a Real Madrid-Girona bajnoki találkozón véleménye szerint egy jogtalan büntetőt adtak meg a katalánoknak. Az ítélet szerint Marco Asensio kézzel ért labdába a tizenhatoson belül, azonban az olasz edző szerint csak játékosa vállát érintette a labda.