Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Volpato volt a nyerőember, a Roma legyőzte a Veronát! – videóval

Emberelőnyben gyűjtötte be a három pontot az AS Roma az olasz élvonalbeli bajnokság 12. fordulójának hétfői játéknapján: a Farkasok a Hellas Verona otthonában nyertek 1–3-ra.

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

Múltheti, Napoli elleni vereségét igyekezet kijavítani a Roma, amely számára nem indult túl jól a veronai kiruccanás sem: a Hellas a 27. percben Pawel Dawidowicz vezetéshez jutott, ám a rómaiak helyzetét jelentőse megkönnyítette, hogy nem sokkal később a lengyel védőt kiállították. José Mourinho gárdája még a szünet előtt ki is használta az emberelőnyt, méghozzá Nicolo Zaniolo révén, így a felek döntetlennel vonulhattak az öltözőbe.

A fordulást követően a vendégek uralták az összecsapást, ráadásul a helyzetei is megvoltak a Romának: Tammy Abraham például a szezon egyik legnagyobb kihagyott ziccerét hozta össze. A Farkasok a mezőnyfölény ellenére csupán a 87. perc után fordították meg a mérkőzés állását, méghozzá a csereként beálló játékosainak köszönhetően: az ifjú Cristian Volpato szerezte a győztes gólt, amire még a végső sípszót megelőzően érkezett Stephan El Shaarawy kegyelemdöfése.

A Roma a győzelmével feljött a Serie A tabellájának 4. helyére, éppen a városi rivális Laziót megelőzve. A Verona továbbra is harmatgyengén szerepel, a kieső helyen álló csapat a kilencedik vereségét szenvedte el az idényben.

Olaszország, Serie A, 12. forduló
Hellas Verona FC – AS Roma 1–3 (1-1)
Helyszín: Stadio Marcantonio Bentegodi; Játékvezető: Juan Luca Sacchi
Gólszerzők: Dawidowicz (27.), ill. Zaniolo (45+1.), Volpato (88.), El Shaarawy (90+2.)
Sárga lap: Ceccherini (20.), Hongla (71.), Hien (81.), ill. Cristante (23.)
Kiállítva: Dawidowicz (36.)

Verona: Montipo – Dawidowicz, Günter, Ceccherini (Hien 46.) – Faraoni, Hongla (Sulemana 86.), Veloso (Magnani 68.), Depaoli – Tameze – Kallon (Lasagna 46.), Henry (Djuric 78.). Vezetőedző: Salvatore Bocchetti.

Roma: Patrício – Mancini (Matic 66.), Smalling, Ibanez – Karsdorp, Cristante (El Shaarawy 46.), Pellegrini, Camara (Shomurodov 83.), Zalewski (Belotti 58.) – Zaniolo (Volpato 58.), Abraham. Vezetőedző: .

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Napoli 4–0 Sassuolo
Lecce 0–1 Juventus
Inter 3–0 Sampdoria
Empoli 0–2 Atalanta
Spezia 1–2 Fiorentina
Cremonese 0–0 Udinese
Lazio 1–3 Salernitana
Torino 2–1 Milan

Hétfő
20:45 Monza – Bologna (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore