Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belgium: már aggódnak Lukaku miatt, de még nincs pánik!

Az olasz Inter belga klasszisa, mint arról mi is beszámoltunk, továbbra sem bevethető, Lukaku állapota pedig egyre nagyobb aggodalmat szül Belgiumban is, a hamarosan kezdődő katari világbajnokság véghajrájában.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

November 20-án útjára indul a labda Katarban, ahol Belgium először 23-án lép pályára, Kanada ellen.

A belga válogatottnál pedig egyre nagyobb kérdés, hogy vajon Romelu Lukaku ott lehet e a világbajnokság rajtján, sőt egyáltalán nevezheti-e Roberto Martinez szövetségi kapitány a tornára.

A belgák csapatorvosa, Kristof Sas szerint egyelőre (még) nem kell aggódni a csatár állapota felől, hiszen a doktor ‘nagy csapás helyett inkább egy kisebb visszalépésről’ beszélt Lukaku kapcsán.

“Én még nem látom, hogy feszegetnünk kellene azt a kérdést, hogy Lukaku ott lehet-e a világbajnokságon… Sajnos megint megsérült, ami egyelőre még csupán egy kisebb visszalépés a számára; az Internek; vagy a belga válogatottnak. Jelenleg optimista vagyok a felépülését illetően.” – idézi a válogatott orvosát a belga HLN című lap, majd felidézte Roberto Maritnez, egy a múlt héten adott nyilatkozatát arról, hogy a szövetségi kapitány amíg lehet, vár Lukakura.

“Courtois, De Bruyne és Lukaku azok a futballisták, akiket nem lehet helyettesíteni csak úgy. Ha valamelyikük nem játszik, akkor máris másképp kell futballoznunk, át kell szerveznünk a csapatjátékunkat. Ez másképp nem működik! Például ha Lukaku nincs a pályán, akkor könnyen lehet, hogy Belgium több támadóval áll majd fel” – fogalmazott Martinez, majd még hozzátette: “Lukaku Belgium számára pótolhatatlan! Nagyon bízom benne, hogy ott lesz velünk a világbajnokságon. Sok válogatottban meg van ugyan ez a játékos: az argentinoknak ott van Lionel Messi, a horvátoknak Luka Modric, Kovacic vagy Brozovic de említhetném a spanyolokat, a németeket és még sorolhatnám tovább a csapatokat…” – így Martinez. 

Az Inter hivatalos tájékoztatása szerint Romelu Lukaku combhajlítója húzódott meg, amelyet a héten alaposan kivizsgálnak a milánóiak, konzultálva a belga válogatott orvosi stábjával, majd megállapítva, mennyire is súlyos pontosan a sérülés.