Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Beperelheti csapatát a rutinos magyar légiós

A magyar válogatottól elbúcsúzó korábbi csapatkapitány helyzete továbbra sem éppen optimális a svájci klubcsapatánál…

A svájci Blick beszámolói szerint Szalai Ádám és az ügynöke, Urs Fischer jogi lépéseket fontolgat a Basel ellen, miután szerintük a svájci klub jogellenesen tiltotta el a magyar támadót az edzések látogatásától.

A lap úgy tudja, hogy Szalai nem nyugszik bele a vezetőség döntésébe. A labdarúgó azzal érvel, hogy szerződés köti őt a csapathoz, így nem tilthatják el őt az edzésektől. A lap szerint még mindig homályos, hogy mi vezetett eddig. A klub részéről azt lehetett hallani, hogy a magyar támadó nem igazán csapatjátékos, és felróják neki azt is, hogy a futballisták közül egyedül ő nem ment oda köszönteni az odalátogató vendégszurkolókat a szeptemberi vilniusi mérkőzésen. Egyesek szerint azt is sérelmezi a klubja, hogy a legutóbbi Nemzetek Ligája-meccsek előtt sérültet jelentett a Baselnél, majd a válogatottban győztes gólt szerzett Németország ellen.

“Arra számítunk, hogy az FC Basel azonnal feloldja ezt az érthetetlen és megengedhetetlen eljárást” – nyilatkozta a játékosügynök a svájci lapnak.

A rutinos támadó februárban igazolt a neves svájci csapathoz, azóta 24 mérkőzésen lépett pályára, hatszor volt eredményes, de az idei szezonban alig kapott lehetőséget, utoljára szeptemberben foglalkoztatták tétmérkőzésen. Azóta kitették őt a keretből és az edzéseken sem vehet részt.