Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új szerződést adott kulcsszereplőjének az AC Milan – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az olasz bajnoki címvédő AC Milan együttese újabb egy évvel meghosszabbította sikeredzője szerződését…

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

Az AC Milan a hétfő esti órákban jelentette be, hogy további egy évvel, 2025-ig meghosszabbította vezetőedzője, Stefano Pioli 2024-ig szóló kontraktusát a csapat élén.

Az 57 éves pármai születésű szakembert 2019 októberében nevezték ki a Rossoneri élére, és már az első szezonjában sínre tudta tenni az együttest, majd a 2020-2021-es idényben a bajnokságban a második, a legutóbbi kiírásban pedig az első helyig kormányozta őket. Pioli hosszú évek után újra BL-be és Olaszország tetejére vezette a Milant. A tavalyi bajnoki cím idején Piolit nem meglepetésre az év edzőjének választották a Serie A-ban. A szakember irányításával a milánóiak 153 mérkőzésből 87-et nyertek meg 37 döntetlen és 29 vereség mellett.

A rutinos szakember az előző idény megnyerését leszámítva semmilyen nagyobb címet nem nyert csapataival. Pioli azelőtt a Serie A-ban volt a Lazio, a Fiorentina és az Inter edzője is, de jobbára csak kisebb csapatokat gardírozott, mint a Chievo vagy a Bologna.

A címvédő AC Milan 12 forduló alatt szerzett 26 pontjával jelenleg a harmadik helyet foglalja el a Serie A tabelláján.