Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a dánok egyelőre 21 játékost neveztek meg a tornára

A dán válogatott megnevezte keretének nagy részét a közelgő világbajnokságra, egyelőre 21 fő helye biztos a lehetséges, 26 fős keretből…

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

A dán válogatott szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand 21 játékost megnevezett a lehetséges 26 fős világbajnoki keretből.

“A labdarúgóknak még két mérkőzése hátra van, ez idő alatt sok minden történhet és változhat” – jelentette ki a szövetségi kapitány, aki elárulta, hogy a kiadó helyekért nagyjából 10-12 labdarúgó van versenyben.

A meglévő keretben helyet kapott például az AC Milan hátvédje, Simon Kjaer, és az azóta a Manchester Unitedhez igazoló Christian Eriksen, akit a tavaly nyári Európa-bajnokságon a finnek elleni mérkőzésen a pályán kellett újraéleszteni. Ott van például a Brentford légiósa, Mikkel Damsgaard, a Tottenham középpályása, Pierre-Emile Höjbjerg vagy az FC Bruges kiválósága, Andreas Skov Olsen.

Nem tagja az eddigi névsornak viszont a Leicester hátvédje, Jannik Vestergaard és a Lipcsében futballozó Yussuf Poulsen sem.

Dánia Tunéziával, a címvédő Franciaországgal, illetve Ausztráliával szerepel együtt a D csoportban.

Dánia előzetes világbajnok kerete:

Kapusok: Kasper Schmeichel (Nice), Oliver Christensen (Hertha BSC)
Hátvédek: Daniel Wass (Bröndby), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (Barcelona) Simon Kjaer (Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray)
Középpályások: Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham Hotspur), Thomas Delaney (Sevilla), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford)
Támadók: Mikkel Damsgaard (Brentford), Andreas Skov Olsen (FC Bruges), Jesper Lindström (Eintracht Frankfurt), Martin Braithwaite (Silkeborg), Kasper Dolberg (Sevilla), Jonas Wind (Wolfsburg), Andreas Cornelius (Köbenhavn)