Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Szoboszlai újabb gólpasszt adott, Sallaiék kikaptak Lipcsében! – videóval

A magyar válogatott Szoboszlai Dominik gólpassza is kellett az RB Leipzig győzelméhez, amelyet a gárda a Freiburggal szemben aratott a német élvonalbeli bajnokság 14. fordulójában. Az Eintracht Frankfurt a Hoffenheimet verte, míg az Union Berlin pontokat hullajtott az Augsburg ellen.

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Németország, Bundesliga, 14. forduló

Nagyon korán eldöntötte a három pont sorsát a hazai pályán játszó Frankfurt, amely már az első fél órában háromgólos előnyt alakított ki: Djibril Sow, Kolo Muani és Dina Ebimbe iratkozott fel az eredményjelzőre. Ugyan a Hoffenheim némiképp kozmetikázott az eredményen Christoph Baumgartner és Ozan Kabak révén, Jesper Lindstrom találatára már nem érkezett válasz, így a végéig maradt a 4–2.

Eintracht Frankfurt – Hoffenheim 4–2 (3-1)
Gólszerzők: Sow (6.), Kolo Muani (8.), Dina Ebimbe (29.), Lindstrom (56), ill. Baumgartner (38.), Kabak (46.)

A találkozó videós összefoglalója:

A gól nélküli első játékrészt követően beindultak az események Lipcsében, ahol a hazaiak egy percen belül kétszer is eredményesek voltak: Mohamed Simakan és Christopher Nkunku vette be Janis Blaswich kapuját – utóbbi találatot Szoboszlai Dominik készítette elő. A vendégek viszonylag gyorsan szépítettek Lukas Kublernek köszönhetően, ám nem sokkal később Emil Forsberg a tizenegyesgóljával megadta a kegyelemdöfést, 3–1. A Leipzignál Szoboszlain kívül Willi Orbán is a kezdőcsapat tagja volt, a túloldalon Sallai Roland az 55. percben állt be.

Leipzig – Freiburg 3–1 (0-0)
Gólszerzők: Simakan (55.), Nkunku (56.), Forsberg (77. – büntető), ill. Kubler (66.)

A találkozó videós összefoglalója:

Már az első félidőben kiegyeztek az 1-1 pontot az Union Berlin és az Augsburg játékosai: két gyors gólváltás alakította ki a 2–2-es végeredményt, amit Sheraldo Becker kezdett a hazai oldalon és Florian Niederlechner folytatott a vendégeknél. A berliniek a 22. percben újra előnybe kerültek a rutinos Kevin Behrens révén, amire szintén Niederlechner tudott válaszolni, így maradt a pontosztozkodás.

Union Berlin – Augsburg 2–2 (2-2)
Gólszerzők: Becker (7.), Behrens (22.), ill. Niederlechner (9., 39.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Wolfsburg 2–0 Borussia Dortmund
Bochum 2–1 Mönchengladbach
Stuttgart 2–1 Hertha
Bayern München 6–1 Werder Bremen
Köln 1–2 Bayer Leverkusen
Schalke 1–0 Mainz

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore