Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Mexikó kiütéses győzelmet aratott Irak ellen – eredmények

A hamarosan kezdődő világbajnokságra már egyes válogatottak erőteljesen készülnek, így néhány csapat már barátságos mérkőzést is játszik a mai nap folyamán, hiába folynak még a klubcsapatok találkozói a napokban.

Kamerun még nem a teljes keretével készült, az Európában szereplő játékosok még nem csatlakoztak a csapathoz, azonban hazai környezetben Jamaikát így is illett volna legyőzniük, ami végül nem jött össze. A találkozó teljes egészében kiegyenlített volt, a vezetést a vendégek szerezték meg a 60. percben McMaster révén, aki Walker passzából tudott eredményes lenni. A hazai gárda a kapott gólt követően sem tudott igazán felpörögni, viszont így is sikerül legalább kiegyenlíteniük, a 74. minutumban Kaiba révén, ennek következtében igazságos 1-1-es döntetlen született.

Kamerun – Jamaika 1-1 (0-0)
Gólszerzők: D. Kaiba (74′) ill. J. McMaster (60′)

A világbajnokság házigazdája, Katar egy fokkal jobban hangolt a tornára, ugyanis Almoez Ali 38. percben szerzett büntetőgóljával sikerült legyűrniük Albániát. A vendégektől ugyanakkor sok játékos hiányzott, míg a hazaiaktól alig, így nem meglepő a végeredmény.

Katar – Albánia 1-0 (1-0)
Gólszerző: Almoez Ali (38′)

Mexikó azonban nem aprózta el és sima 4-0-ás sikert aratott Irak ellenében, ugyanakkor csak pár hiányzójuk volt a végleges keretből. A találkozót rögvest góllal kezdték, amelynek szerzője Alexis Vega volt, és hiába volt több lehetőségük is még az első félidőben, maradt az 1-0. A második játékrészben viszont már jobban ment a helyzet kihasználás, betalált még Funes Mori, Jesus Gallardo és Uriel Antuna is, utóbbi egy büntetőt tudott értékesíteni. Mexikó így kiválóan hangolt, de még egy hét múlva lesz egy felkészülési mérkőzésük Svédország ellen.

Mexikó – Irak 0-0 (1-0)
Gólszerzők: A. Vega (4′), Funes Mori (49′), J. Gallardo (67′), U. Antuna (90+1′ – büntetőből)