Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hazai pályán győzte le az Újpest a Fehérvárt

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 15. fordulójának szerdai játéknapjának esti mérkőzésén a kiesés elől menekülő Újpest fogadta a jelenleg szintén gyenge formában lévő Fehérvár csapatát.

A mérkőzést a hazaiak kiválóan kezdték, bátor támadó játékot mutattak 4. kerületiek, míg a vendégek úgy nézett ki, hogy bent maradtak az öltözőben. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis már a 8. percben megszerezte a vezetést az Újpest, Katona szerzett labdát a középpályán, ami Gourénál kötött ki, az elefántcsontparti csatár pedig Csoboth Kevint szolgálta ki, aki nem hibázta el a ziccerét (1-0). Sőt, pár perccel később jöhetett volna az újabb hazai gól, de Kastrati csak a kapufát találta el, majd a kipattanóból Gouré próbálkozott, azonban lövését blokkolták a védők. A szünetre így a lilák mehettek egygólos előnnyel.

A második játékrész is a hazaiak számára kezdődött jobban, hiszen az 58. percben Szabó Bálint révén megszerezték második góljukat, amivel már megnyugtatóbb volt a vezetés (2-0). A nyugodtság azonban csak a 67. percig tarthatott, mivel a vendégek részéről jön a szépítő találat, amelyet a középhátvéd Serafimov szerzett (2-1). A Fehérvár viszont nem tudta átvenni az irányítást ezt követen, így végül az észak-macedóniai játékos gólja a végeredmény beállítását is jelentette. A találkozón megérdemelten győzött az Újpest, miután az első félidőben sokkal jobban játszottak, míg a második kiegyenlített volt. A lilák a győzelemnek köszönhetően pontszámban beérték a székesfehérváriakat.

Újpest – MOL Fehérvár 2-1 (1-0)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion, Játékvezető: Pintér Cs.
Gólszerzők: Csoboth (8′), Szabó B. (58′) ill. Serafimov (67′)
Kiállítva: Bamgboye (90+4′)

Kedd
Kisvárda – Zalaegerszeg 0-3
Kecskemét – Puskás Akadémia 1-1

Szerda
Debrecen – Mezőkövesd 1-0
Ferencváros – Paks 3-2
Újpest – MOL Fehérvár 2-1

Csütörtök
19:00 Budapest Honvéd – Vasas

A bajnokság jelenlegi állása

Az állást biztosítja a SofaScore