Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszautasította a vb-meghívót, másik válogatottban játszana

Az ausztrál válogatott kihirdette a keretét a világbajnokságra, a névsor azonban a tervek szerint nem így nézett volna ki…

(Photo by Alex Nicodim/Anadolu Agency via Getty Images)

Az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya, Graham Arnold nyíltan elárulta, hogy szerette volna meggyőzni az AS Roma fiatal tehetségét, Cristian Volpatót, hogy legyen tagja a keretnek, a labdarúgó azonban elutasította a vb-meghívót:

“Tegnap háromszor hívtam fel őt. Elmondtam neki, hogy számítanánk rá a 26 fős utazó keretben, azonban miután konzultált a családjával és a képviselőivel, úgy döntött, hogy nem él a lehetőséggel. Nem rajtam múlt, én mindent megpróbáltam.”

A 18 éves középpályás Ausztráliában látta meg a napvilágot olasz szülők gyermekeként és fiatalon ott élt, azonban 2020-ban az AS Romához került.

A fiatal játékos azóta idén bemutatkozott az olasz U19-es és U20-as válogatottban is, a felnőttekhez egyelőre még nem kapott meghívót, de úgy tűnik, hogy a jövőben az Azzurrit szeretné képviselni, mivel az ausztrálok megkeresését visszautasította. Mindemellett Volpato öt mérkőzésen két gólt szerzett (mindkettőt egy-egy Hellas Verona elleni mérkőzésen) az AS Roma felnőtt csapatában, és már az Európa-ligában is pályára lépett.