Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: nincs túl nagy meglepetés a portugál keretben, ám Santos több fiatalnak is bizalmat szavazott

A portugál válogatott szövetségi kapitány, Fernando Santo bejelentette, hogy ki az a 26 játékos, akit magával visz a november 20-án kezdődő katari világbajnokságra. 

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

A portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos 26 játékost hívott be a világbajnokság keretébe, ahol Portugália a H-csoportban Ghánai, Uruguay és Dél-Korea csapatával fog találkozni.

A kapus poszton nincs meglepetés a portugál keretben, mivel a luzitánok jelenleg három legjobb kapusa lesz ott Katarban Diogo Costa, José Sá és Rui Patricio személyében.

A védelemben meglepetés a mindössze 19 éves António Silva, aki remek szezont hozott eddig a Benficában, ahol jelenleg alapember. Nem maradhatott ki a keretből a 39 éves Pepe sem.

A középpályán nincs meglepetés, bár több játékos, mint a PSG játékosa, Vitinha, vagy az FC Porto labdarúgója, Otávio, illetve a Wolves középpályása, Matheus Nunes az első nagy tornájára készül. Viszont nem kapott helyet a keretben az idén nyáron a PSG-be igazolt Renato Sanches.

A támadósorból természetesen nem hiányozhat a portugál válogatott csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo, aki minden bizonnyal utolsó világbajnokságára készül. Először léphet pályára a portugál nemzeti csapatba a Benfica 21 éves gólerős csatára, Gonçalo Ramos, aki a jelenlegi szezonban már 12 gólnál tart klubjában. Meghívót kapott az SC Braga 28 éves jobbszélsője, Ricardo Horta, akinek szintén ez lesz az első nagy tornája. Nem lesz ott viszont a Liverpool szélsője, Diogo Jota, aki egy sérülés miatt marad le a világbajnojkságról.

A portugál válogatott november 24-én kezdi meg vb-szereplését Ghána ellen a H-csoportban.

A portugál válogatott 26 fős vb-kerete:

Kapusok:  Diogo Costa (FC Porto), José Sá (Wolverhampton Wanderers FC), Rui Patrício (AS Roma);

Védők: Diogo Dalot (Manchester United), João Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (PSG), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Manchester City), António Silva (SL Benfica), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund);

Középpályások: João Palhinha (Fulham FC), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers FC), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), João Mário (SL Benfica), Matheus Nunes (Wolverhampton Wanderers FC), Otávio Monteiro (FC Porto), Vitinha (PSG), William Carvalho (Real Betis);

Támadók – André Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Gonçalo Ramos (SL Benfica), João Félix (Atlético Madrid), Rafael Leão (AC Milan), Ricardo Horta (SC Braga).