Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: az Atlético Madrid sima győzelmet hozott, a Villarreal kilenc góllal tömte ki ellenfelét – eredmények

Elkezdődtek a spanyol Király-kupa küzdelmei az első osztályú csapatok számára is. Meglepetés nem történt, minden topligás csapat ott van a következő fordulóban. Az Atlético Madrid szolid győzelmet aratott negyedosztályú Almazant, míg a Villarreal 9 góllal tömte a szintén negyedosztályú ellenfelét. Összefoglaló és eredmények az első osztályú csapatok mérkőzéseiről. 

Almazan – Atlético Madrid:

Bejött a papírforma és az Atlético Madrid végig dominált a mérkőzésen a negyedosztályú Almazan ellen. Azonban hiábaa nagy fölény, a gála elmaradt, de a győzelem sima volt. A vezetést a 35. percben szerezték meg a Matracosok Correa találatával, az előnyüket pedig a 63. percben növelték meg, amikor Joao Felix talált be. Végül több gólt már nem szereztek, de a továbbjutások így is biztos volt.

Almazan (IV.) – Atlético Madrid* 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Correa (35.), Joao Felix (63.)

Santa Amalia – Villarreal:

Remek mérkőzést hozott a Villarreal a negyedosztályú Santa Amalia ellen, ám a kiscsapat ezt már nem mondhatja el. A “Sárga tengeralattjáró” végül 9 gólt szerzett, amivel egyértelművé tette a továbbjutás kérdését. Az első félidőben három gól esett, amiből az elsőt Collado szerezte a 31. percben. Aztán egy percen belül két gól is szültetett Baena és Morales lévén. A második félidőt ráadásul még jobban megnyomta a Villarreal, és még hatot lőtt. Előbb Chukwueze duplázott két percen belül a játékrész elején, majd Coquelin talált be a 61. percben. Gerard Moreno ezt követően mesterhármast szerzett, de még Capoue is betalált, és így lett végleges a gólszerzők listája.

Santa Amalia (IV.) – Villarreal* 0-9 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Collado, (31.), Baena (35.) Morales (36.) Chukwueze (47. 49.), Coquelin (61.), Moreno (74. 87. 97.), Capoue (80.)

Autol – Mallorca:

A Mallorca a negyedosztályú Autol csapatával találkozott, és nagyon sima mérkőzést hozott le, végig hatalmas fölényben, és végül 6 gólt lőttek. A vezetést a 16. percben szerezték meg Prats révén, majd Grenier növelte az előnyüket a 18. percben. Tíz perccel később Rodriguez lőtte meg a harmadikat, majd még az első félidőben Prats duplázott. A második félidőben is jobb volt az első osztályú csapat, de csak a hajrában tudták növelni az előnyüket. Rodriguez a 72. percben duplázott, Kadewere pedig 88. percben zárta le a mérkőzést és a továbbjutás kérdését.

Autol (IV.) – Mallorca* 0-6 (0-4)
Gólszerzők: – ill. Prats (16. 35.), Grenier (18.), Rodriguez (29. 72.), Kadewere (88.)

Fuentes – Osasuna:

Az Osasuna a hatodosztályú Fuentes csapatával találkozott, és a kiscsapat rá is ijesztett. Csak a 42. percben tudott vezetést szerezni az Osasuna, majd két perccel később ki is egyenlített a hazai csapat Requeno révén. A második félidőben azonban helyre állt a világ rendje, és még hármat lőtt az első osztályú csapat: először Nacho Vidal szerzett vezetést, majd Kike Garcia duplájával állt be a végeredmény, és ezzel eldúlt a továbbjutás kérdése is.

Fuentes (VII.) – Osasuna* 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Requeno (44.)  ill. Brasanac (42.), Nacho Vidal (49.), Kike Garcia (54. 64.)

Alcora – Elche:

Az Elche a hatodosztályú Alcora csapatával találkozott, és már a 2. percben megszerezte a vezetést Ponce találatával. A papírformának megfelelően jobban játszott az első osztályú csapat. A 14. percben már kétgólos előnyben voltak, a mérkőzést, illetve a továbbjutást pedig a 65. percben zárták le Marti duplájával.

Alcora (VI.) – Elche* 0-3 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Ponce (2.), Marti (14. 65.)

Rincon – Espanyol:

Nehezen indult a mérkőzés az Espanyolnak a negyedosztályú Ricon ellen. Az első félidőben nem sikerült gólt szerezniük, ráadásul a 44. percben egy azonnali piros lappal kiállították Dani Gomezt, így emberhátrányban várták a második félidőt. Az 50. percben viszont a hazai csapatból is kiállítottál Conejot, így mindkét oldalon 10-en maradtak. Ezt követően elindult valami az Espanyolnál, és jöttek a gólok is. Először a 60. percben Puado talált be, majd tíz perccel később Exposito növelte csapata előnyét. A mérkőzést a 83. percben zárták le Joselu góljával, így eldőlt a továbbjutás kérdése is.

Rincon (IV.) – Espanyol* 0-3 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítás: Conejo (50.) ill. Gomez (44.)