Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: egy kiváló félidő elég volt, hogy legyőzze a Liverpool a Southamptont – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 16. fordulójában a Liverpool a Southamptont fogadta az Anfielden. Nagyon jó első félidőt játszott Jürgen Klopp gárdája, még akkor is, ha rájuk ijesztett a Soton, ez az egy félidő elég is volt a Poolnak a győzelemhez. 

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Jól kezdte a Liverpool a mérkőzést, mivel már a 6. percben vezetést szerzett, amikor Robertson szabadrúgása Firmino ugrott a legmagasabbra, majd erőteljes fejest küldött a kapu bal oldalába. Nagyon hamar jött viszont a Southampton válasza, hiszen a 9. percben már ki is egyenlítettek a vendégek: Ward-Prowse szabadrúgás után Adams ugrott fel a tizenegyespont magasságában, majd befejelte a labdát a kapu bal oldalába. A 16. percben Szalah szerezhetett volna ismét vezetést a csapatának, ám hiába lőtt a kapu jobb alsó sarka felé, a kapus bravúrra védett. Végül a 21. percben érkezett a Pool a második találata, amikor Elliott passza után Darwin Nunez gyönyörű mozdulattal lőtt a jobb alsó sarokba. Az egyenlítő gól után bár nagyon nyomott a Southampton a játékrész második felére már leengedett. A 30. percben a vendégek kapusának kétszer is védenie kellett, először Firmino, majd Nunez védésénél. A 42. percben azonban már nem hibázott az uruguayi, és újabb gólt szerzett: Robertson passzolta oda a labdát az emberéről leváló Nunez elé, aki belőtte azt a bal alsó sarokba. Több gól már nem esett a játékrészben.

A második félidőben kicsit visszavett a Liverpool, és jobban veszélyeztetett a Southampton. Az 50. percben Firmino küldött veszélyes fejest a tizenegyespontról, de csak a kapu felé ment a labda. A 62. percben viszont már ott volt a vendégek előtt a szépítés lehetősége, amikor Elyounoussi bal oldal felé tartó lövését sikerült bravúrral védenie Alissonnak. A 72. percben Robertson adta be van Dijk fejére a labdát, de csak a kapu mellé bólintott. A 77. percben Che Adams jutott szabad területhez a tizenhatoson belül és remek fejest küldott a laposan a kapu közepe felé, de Alisson bravúros mozdulattal védeni tudott. A 88. percben még volt egy helyzete van Dijknak, amikor egy szöglet után fejelt kicsival a kapu jobb oldala mellé, de az eredmény már nem változott a végéig.

Liverpool – Southampton 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Firmino (6.), Nunez (21. 42.) ill. Adams (9.)
Sárga lap: – ill. Caleta-Car (5.), Salisu (66.)
Kiállítás: – ill. –

A 16. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat: 

Manchester City – Brentford 1-2
Bournemouth – Everton 3-0
Liverpool – Southampton 3-1
Nottingham Forest – Crystal Palace 1-0
Tottenham – Leeds United 4-3
West Ham United – Leicester City 0-2
18:30 Newcastle United – Chelsea (Tv: Spíler 1)
20:45 Wolverhampton – Arsenal (Tv: Spíler 1)

Vasárnap: 

15:00 Brighton – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Fulham – Manchester United (Tv: Spíler 1)

 

A tabella aktuális állása: